top of page
  • Снимка на автораНедялка Попова

Хипноза

Хипнозата

Известно е, че наименованието идва от гръцката дума ”хипнос”-сън.

Сън е и не е сън!

Хипнозата е транс, отпускане, влизане в роля, отговор на очакване, сугестивен метод за подкрепа и терапия.

Докато другите психотерапевтични методи се интересуват от травматичното събитие, причините за него, кога и как е възникнало-рови се в миналото, дълбае се, анализира се, предполага се…то хипнозата не се интересуват толкова от първопричината, а от емоциите тук и сега в реалният момент, ползва внушения за благополучие, успех, справяне , лечение…

Всеки има право на избор към какъв терапевтичен метод да се насочи, единственото общо във всички е, че е необходима системна работа и доверие.

Ако имаш желание и мислиш, че хипнотерапията е твоя метод-0889787502

Както апетитът идва с яденето, така и човек се учи да влиза в хипнотичен транс и всеки следващ път става по-лесно, по-интересно, и навлизаш в по-дълбоко трансово състояние.

Има много митове за хипнозата, но аз няма да ги оборвам тук.

Който търси намира!

Ако хипнозата е твоята терапия , ти ще откриеш метода и хипнотерапевта за теб.

Ако имаш съпротиви, страхове и нямаш любопитството да опиташ, значи хипнозата не е за теб!

Наблюдавам, че много хора се доверяват много лесно на врачки, гадателки, баячки, духовни учители, всякакви източни учения.

Много лесно се подлагат на водени медитации, визуализации, релаксации, синхронизации, а когато стане въпрос за хипнотичен сеанс се страхуват.

Всички тези методи водят до различни трансови състояния, в които съзнанието се „приспива” / ангажира и се работи на ниво подсъзнание.

Има хора, които се страхуват, че под хипноза ще издадат някаква тайна или ще се изложат с нещо, а може би точно това трябва да стане понякога, за да се случи излекуването.

Шегувам се!

Хипнозата както и при другите психотерапевтични методи сътрудничеството на клиент и терапевт е най-важното.

Ако човек е решил да се справя с проблема, готов е за това истински, готов да отпусне контрола –то ще приеме, че хипнотерапевта не е любопитен към неговите тайни!

Имаме си свои!

Ако си решил да работиш с метода-0889787502
0 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page