top of page
  • Снимка на автораНедялка Попова

Магическа книжка

Магическа книжка за учители и родители

Представям ви книжка, която може да е в помощ на учители и родители.

Създадох я с много любов и мисъл за децата.

Понякога пренебрегваме техните чувства, емоционални състояния, преживявания. Друг път забързани и съсредоточени в нашите си задачи, някак принизяваме техните състояния и не можем адекватно да реагираме.

Избухваме и после съжаляваме.

Не сме добър пример-всички ние възрастните!

Емоционалният свят на всеки е много крехък, нежен и дълбинен едновременно.

Днес много се говори за емоционална интелигентност, компетентност и тя има своето полезно действие.

Според мен при децата усвояването на тези компетентности става през примера на възрастните и през игри и упражнения.

Книжката няма претенцията да възпитава емоционална интелигентност у децата, но през различни техники и игри да посее семенцето на знанието, че такива компетентности съществуват и да запознаят децата с тях.

Представените игри са за реакция в ситуации на напрежение, преработка на емоционални състояния породени от съвместната игра на децата и други.

Събраните в книжката игри и упражнения ще помогнат на децата да идентифицират и оценят емоционалното си състояние, както и да реагират адекватно на емоционалното състояние на другите.

Има различни техники за ситуативно справяне с гнева, агресивните реакции, обидата и други, така и медитативни техники за отпускане.

Част от игрите ще помогнат на децата да научат техники за отпускане на тялото, релаксация, за премахване на психо-емоционалното напрежение произтичащо от мускулното такова.

Друга част от упражненията и игрите развиват устойчивост и концентрация на вниманието, памет и мислене.

В книжката съм представила игри и упражнения, които могат да са в полза на учителя и родителя в конкретни ситуации на емоционални изблици от страна на детето, които не се овладяват лесно.

Могат да се ползват при конфликтни ситуации в група или между две деца от групата, както и за отдих между две обучителни ситуации.

Усвояването на умения за медитация и релаксация при децата дават сигурност за постигане на крайната цел-психологически здрав човек!


цена 25лв

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page